Mental Ro

Lær mig at kende

Jeg hedder Camilla Holsted, er født i 1994 og er mor til 2 banditter på hhv. 5 og 8 år. Jeg er opvokset i Hillerød, Nordsjælland, hvor jeg bor i en helt nybygget lejlighed med udsigt over byen og Frederiksborg slot. Jeg har selv formet min karriere gennem tiden og er uddannet personlig træner, Vanecoach, recovery mentor og psykomotorisk terapeut (igangværende). 

Om mig

Jeg har et brændende hjerte for at bidrage til, at så mange kvinder og par som muligt, får den bedste graviditet, fødsel og start på forældreskabet. Jeg er dybt fascineret af fødslens fysiologi og de forskellige faser, den bevæger sig igennem samt de fysiske og mentale forandringer vi gennemgår, når vi er gravide, føder og bliver forælder. Generelt er jeg vildt fascineret af, hvad kroppen kan og hvad den gør, når den er gravid og føder et barn. 

Jeg tror på, at når vi næres med ro, omsorg, tryghed og ikke mindst viden, skabes der balance mellem krop og sind og det giver os mulighed for at træffe gode beslutninger under graviditet, fødsel og tiden efter.  Netop dette, har jeg stor interesse i at bidrage med, for dig/jer. 

Der er mange veje til Rom og derfor er der ikke noget rigtigt og forkert – jeg støtter, vejleder og informerer dig/jer lige præcis dér, hvor der er brug for det. Alle er velkommen hos mig og jeg skræddersyr hvert enkelt forløb, efter hvad der ønskes. Så uanset om du skal føde på hospitalet, hjemme eller har andre, alternative ønsker, så er jeg der for dig og din partner. Ønsker du at føde med eller uden medicinsk smertelindring eller skal dy føde ved planlagt kejsersnit, så er jeg der og støtter op om dit/jeres valg. 

Hos mig vil du opleve

0
Nærvær og omsorg
0
Tryghed
0
Terapeutisk arbejde
0
Balance i krop/sind
0 %
Støtte til dig/jer

Min historie

Jeg er vokset op i en familie hvor kropsidealer, sundhed og masser af fysisk aktivitet, var i fokus. Der var næsten altid Nupo og slankepiller i skabet og lige så længe jeg kan huske, sad jeg troligt og ventede i fitnesscenteret, mens mine forældre trænede. 
I 6. klasse fik jeg af vide hos sundhedsplejersken, at jeg vejede lidt for meget og skulle til at tænke over hvad jeg spiste. Jeg var godt selv klar over, at jeg ikke var ligeså tynd som de andre piger i klassen. Men nu fik jeg bekræftet, at min krop var forkert.

Det blev startskuddet til et enormt fokus på min vægt derhjemme. I bedste mening – og efter sundhedsplejerskens anbefaling – skulle jeg tabe mig. Jeg kan huske at jeg tit følte, jeg ikke var god nok – “hvorfor kunne jeg ikke bare være tynd og perfekt, som de andre?”
I begyndelsen fulgte jeg bare med og spiste hvad der blev serveret. Men det var svært ikke at måtte få dét mad og dén mængde mad, jeg helst ville have.  Jeg blev hele tiden kontrolleret, så jeg begyndte at spise i smug.

Min veninde havde kæmpet med en spiseforstyrrelse i noget tid, på det her tidspunkt og jeg kan huske, at jeg spurgte hende “hvordan stopper jeg med at spise? Du får så meget ros for din flotte, tynde krop”. Hun frarådede mig at gå ned af den vej, men alligevel gik her det op for mig, at det måtte være løsningen for mig. Så jeg så en ven i anoreksien, som skulle hjælpe mig med det vægttab og den kontrol, jeg tydeligvis ikke kunne finde ud af selv. (Selvfølgelig har jeg ikke tænkt bevidst over det, på dette tidspunkt) 

Jeg nød kontrollen, de positive kommentarer og kicket af at kunne stå imod trangen til at spise. Men jeg savnede mad og efter omkring 1 års tid “faldt jeg i” og spiste noget, jeg ikke måtte. Jeg kunne slet ikke være i mig selv af skam, afskyelse og skyld. Jeg måtte af med det! 
Så jeg fandt i stedet trøst i bulimien. Nu kunne jeg både være tynd og stadig spise – nu overspiste jeg i stedet for i smug, for så at kaste op!

Men jeg tog på. Jeg hadede mig selv og skammede mig. Jeg måtte rette ind, så mønsteret skiftede fra bulimi til anoreksi igen. Efter 4 år, med skiftevis anoreksi og bulimi, var spiseforstyrrelsen helt ude af kontrol og jeg blev indlagt på Bispebjergs døgnafdeling for spiseforstyrrelser. I løbet af disse 4 år, havde jeg allerede været i ambulant behandling flere steder, men spiseforstyrrelsen blev bare værre og værre. Jeg måtte droppe ud af 2.g og erkende, at hverken jeg selv eller min familie kunne håndtere spiseforstyrrelsen. Det kunne døgnafdelingen desværre åbenbart heller ikke – jeg fik det ikke bedre og jeg følte, at de kun forsøgte at symptombehandle mig.  

Efter udskrivelsen var jeg 17 år og flyttede i en lejlighed, som blev forvaltet af kommunen. Da jeg blev 18 år, overgik jeg til voksen psykiatrien, som foregik på Stolpegård i Gentofte. Trods min opgivende tilstand og oplevelserne med de mange behandlings-fiaskoer, startede jeg i et gruppeforløb for personer med bulimi. Her blev jeg for første gang, mødt med omsorg, ressourcer og forståelse. Her fik jeg modet og styrken til at slippe ud spiseforstyrrelsens kløer – det er en hård kamp at kæmpe, men det kan altså lade sig gøre! I over 7 år, har jeg været fri og nu fyldt med masser erfaring og styrke, til at udleve min hjertesag. Derfor meldte jeg mig som frivillig hos LMS, hvor jeg både er støttekontaktperson og rådgiver. Derudover har jeg startet min egen virksomhed, for at komme ud og hjælpe både mennesket der er ramt af et forstyrret forhold til mad, men også de pårørende.

Tak fordi du læste min historie! Jeg har herunder uddybet 3 perioder fra min rejse, for at blive fri fra spiseforstyrrelsen.

Isolering og ambivalens

I alt den tid jeg brugte spiseforstyrrelsen som min "ven" - fra jeg var 13 år til 19 år, havde jeg 2 kærester (dog ikke på samme tid) som det eneste sociale, i mit liv. Jeg misundte altid billederne af mine klassekammeraters Facebook, hvor de hyggede sig, gik i byen og havde et socialt liv. Jeg følte at spiseforstyrrelsen både fungerede som min ven og min værste fjende - det var trygt at sidde der, isoleret med maden og samtidigt et forfærdeligt mad-fængsel. Jeg kan huske at, jeg længtes efter flere mennesker der kunne "overskue" at være sammen med mig men samtidigt stod det jo også i vejen for, at jeg kunne fokusere på maden.
Det var "Camilla" der talte, når jeg ønskede mig veninder og venner at være sammen med og spiseforstyrrelsen der "talte", når jeg isolerede mig og her talte spiseforstyrrelsen højest. Det at isolerer sig, forstærkede blot min følelse af, ikke at være god nok og ikke at fortjene at blive holdt af, af andre.

IMG_8380
IMG 8383 scaled e1611500206911 | MentalRo.nu
Yoyo-vægt

Med et skiftende mønster i spiseforstyrrelsen, betød det også en svingende vægt på +/- 20 kg. Igennem tiden, har jeg en "aldrig-mere-vægt" på både 86 kg og 48 kg. De 20 kg svingede fra periode til periode og nogle gange nåede jeg ikke at tage så meget på, inden jeg tabte mig igen og omvendt.
Generelt set, er det meget fysisk belastende for kroppen at have yoyo-vægt. Spiseforstyrrelse eller ej. Det vil altid være at foretrække, at have stabil vægt.

Accept af min krop

Jeg er mange gange blevet spurgt "kan man virkelig blive helt rask fra en spiseforstyrrelse?". Svaret er simpelt: måske, jeg ved det ikke. For det at have levet med en spiseforstyrrelse, er lidt ligesom et ar; det vil altid være der, men det heler med tiden og bliver mere "usynligt". Det handler om at arbejde med sig selv, sine tanker og sin adfærd. Jeg kan sagtens mærke spiseforstyrrelsen puste mig i nakken, hvis jeg er i en presset periode i mit liv. Men jeg ved hvordan "den" taler og tænker og kan derfor nå at observere den og få den på afstand.
Jeg arbejder stadig med accept af min krops udseende. Jeg har fået løst maveskind, hængebryster og strækmærker. Men jeg ved til gengæld nu, at når jeg giver mig selv omsorg og værdi, så er min krop, bare en krop.

AfterlightImage 11

Mine uddannelser

Jeg er igang med at tage en doula uddannelse v/ Fødselsterapeuten ApS

Jeg har pt. orlov fra mit studie, professionsbachelor i psykomotorik v. Københavns professionshøjskole  

 Recovery mentor v. Region Hovedstadens psykiatri. Jeg har fra 2021-2022 arbejdet som recovery mentor, på et døgnafsnit i psykiatrien. 

Madmentor v. Marie Steenberger. Jeg har været mentortræner på uddannelsen 2022. 

– Kursus og workshop i træning under graviditet og efterfødsel v. Fitness Institute

-VaneCoach v. Anne Gaardmand og Morten Elsøe. Jeg har tidligere været coachtræner på 2 hold i 2020.

Narrativt kursus hos Landsforeningen spiseforstyrrelser og selvskade med henblik på at være frivillig 

Personlig træner og kostvejleder (EREPS certificeret) v. Fitness Institute 

-Pilates instruktør v. PilatesCph

error: Det er ikke tilladt at kopiere denne tekst